Представяме Ви култовия сет 6285 – пиратският кораб Black Seas Barracuda

Безспорно един от най-сполучливите сетове правени някога от Лего!!! Още с пускането си фирмата жъне невиждан до момента успех.

Този пиратски кораб е пуснат в продажба през 1989 г. заедно с още един кораб от серията – Карибският клипър (6274).

Комплектът е с номер 6285. Това е и първия кораб от новата серията „Пирати“, пусната от Лего през 1989 г.. През 2002 г. Баракудата (както го наричат лего феновете) отново е преиздаден под номер 10040 в серия сетове, наречена „Легенди“.

В комплекта са включени 865 части и 8 минифигури. Корабът разполага с подвижна котва, която може да бъде вдигана или спускана, като и функциониращ кран, с който да се товари съкровища или друг товар на кораба. Към сета има добавена и малка лодка.

В задната част на пиратския кораб може да се види високото ниво на детайлност и дизайн на каютата на капитана, което дотогава липсва в моделите на Лего. В каютата има маса, карта за съкровище, сандък със злато и други допълващи интериора елементи.

Това е един мащабен сет, който е създаден не само идейно, но и напълно целенасочено. Изключително силно е наблегнато на детайлите в него, които за времето си не са никак малко. Впоследствие компанията пуска още кораби, които до един стават култови за почитателите на датския бранд по целия свят!

Всеки фен на серията „Пирати“ трябва да притежава този легендарен кораб в своята колекция!!!

 

Related News