Хари Потър се завръща с нови лего сетове

 

Това вече не е слух –  Магьосническият свят на Хари Потър отново е част от франчайза на ЛЕГО.

Спекулациите вече могат да спрат, след като LEGO най-накрая разкри първия и най-голям Лего сет от поредицата „Хари Потър“, който ще бъде издаден това лято. Лего Хари Потър Хогуортс Великата зала е под номер 75954 и бе анонсиран на тазгодишния Нюйоркски панаир на играчките.

Този комплект е с 878 части и разполага с 10 мини фигурки: по-стари и по-млади версии на Хари Потър, Рон Уизли, Хърмаяни Грейнджър и Драко Малфой. В списъка е включена и минифигурата на Сюзън Боунс. По предварителна информация комплектът ще бъде пуснат в продажба на 1 август.

Ето и официалното описание на продукта – Hogwarts Great Hall (75954), заедно с няколко  изображения.

LEGO Hogwarts Great Hall, включва камина, пейки, маси и подвижни банери на домовете, плюс кула със спирално стълбище, стая за отвари, съкровищница, огледалото на Erised и много други магически артефакти и аксесоари. В комплекта са включени 10 мини фигурки и съществата Базилиск и Фоукс, заедно с фигурите на Хедуик и Скабърс.

Описът на 10-те мини фигури:

Хари Потър

Рон Уесли

Хърмаяни Грейнджър

Драко Малфой

Сюзън Бонс

Професор Макгонагол

Професор Куирел с двойно лице на Лорд Волдемор

Хагрид

Албус Дъмбълдор

Близнаците без глави.

 

Самият сет се състои от сглобяваща се Голяма зала и кула.

Голямата зала е обзаведена с маси, кресла, камина, 2 банера и 4 плаващи свещи, метли, чаша за сладолед и малка торта, купа, трофеи и чайник.

4-етажната  кула разполага с подвижни стъпала, стая за отвари, съкровищница и оръдейна кула с огледалото на Erised с променящи се картини и мястото за почивка на Фоукс.

Комплектът е с височина 37 см, широк е 17 см. и дълбок 30 см.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Останалите сетове от новата поредица са:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related News